NAKUPUJ LEVNĚ NA DEALEXTREME.COM

MIVVY DUAL HERO - VELKÁ RECENZE

19. května 2010 v 8:51 | Jan Cicálek |  MIVVY

Mivvy Dual Hero - malý hrdina

Za zapůjčení telefonu k testování děkuji firmě Mivvy a.s.

ÚVOD: Mivvy dual Hero je mobilní telefon, který je určený jak pro začínající, tak pokročilé uživatele. Nezanedbatelným faktorem pro jeho koupi bude zcela jistě jeho cena 1499Kč a líbivý design.K dostání je ve třech barevných provedeních : černá, bílá a vínová.

KONSTRUKCE: Mivvy Dual Hero je telefon klasické konstrukce o rozměrech 103 x 42 x 15 mm a hmotnosti příjemných 69 g. Po obvodu telefonu najdete: v horní části svítilnu,dole očko na šňůrku a po bocích tlačítko pro rychlý přístup k fotoaparátu, slot pro microSDHC, tlačítko na zesílení/utlumení zvuku nebo vyzvánění a zdířku pro microUSB(nabíjení a dat.kabel).

OVLÁDÁNÍ: Ovládání i nastavení telefonu Mivvy Dual Hero se nijak neliší od ostatních dual simkových přístrojů značky Mivvy. Řekl bych pohodové. Pro pohyb v menu a přístup ke "zkratkám" slouží 4směrová klávesa s potvrzovacím tlačítkem uprostřed plus 2kontextové klávesy přímo pod displejem. Dále to jsou klávesy pro příjem/ukončení hovoru a rychlý přístup k empétři přehrávači. Klávesnice je bíle podsvícená.

KONEKTIVITA: Přístroj pracuje v GSM pásmech 850/900/1800/1900 MHz. Obsahuje vestavěný wapový prohlížeč, který není špatný. S nastavením datových profilů si hlavu též lámat nemusíte, protože tyto jsou již v telefonu přednastaveny pro všechny naše operátory. Lehce se dostanete na ICQ, Facebook nebo IDOS... Problém jsem měl snad jen s přístupem ke svým emailovým účtům na centrum.cz a gmail.com. Na centrum jsem se nedostal vůbec, avšak gmail někdy můj nápor nevydržel a občas se i vzdal :). Samozřejmě, že telefon podporuje bluetooth přenosy, takže jsem neměl problém si takto vyměňovat multimediální soubory nebo "spárovat" mobilní telefon s PC. K synchronizaci mobilního telefonu můžete využít nespočetně free programů nebo oficiální MivvySync. Pro mě je však trošičku bližší a možná i chytřejší program Matsunishi D620 Phone Suite.

Zdroj Mivvy Dual hero

PAMĚŤ PŘÍSTROJE: Interní paměť je pouhých 250kB avšak tuto můžete(spíše musíte) rozšířit paměťovou kartou. Hero podporuje paměťové karty typu microSDHC až do velikosti 8 GB, takže s místem pro vaše soubory si hlavu moc lámat nemusíte.

DISPLEJ: 2.2 palcový LCD displej je rovnoměrně podsvícený a má rozlišení 176 x 220 obrazových bodů. Menu přístroje tvoří ikony uspořádané do matice.

TELEFONOVÁNÍ:
Zvuk při telefonování mě více než překvapil. Je čistý bez zpětného echa. Do telefonního seznamu se vám vejde až 500 vícepoložkových záznamů.

ZPRÁVY: Klávesnice je vhodná i pro "notorické" pisálky. Při psaní jsem nezaznamenal téměř žádné překlepy. Jen spodní řada kláves "*0#" má trochu jiný zdvih než ostatní klávesy(trošičku se propadá), ale i na to se dá zvyknout. Bez čeho se však budete muset obejít je česká T9. Klávesnice se dá uzamykat manuálně i automaticky.

ZÁBAVA:
1/ HRY - V telefonu je pouze 1 vestavěná hra. Je to Puzzle u kterého se dají nastavit 3 úrovně obtížnosti.
2/ JAVA - Technologie Java opět v přístroji Mivvy absentuje. Takže se budete muset spokojit s tím co v telefonu už je.
3/ MP3/MP4 přehrávač podporují formáty 3GP/MP4/AVI(pouze pro nahrávání videa)/MP3/MIDI/AMR. S přehráváním filmů jsem neměl problém s formáty 3GP/MP4(max.rozlišeni 176 x 144 Px) u hudby to byly formáty MP3 a AMR. Zvuk z reproduktoru je celkem dobrý a ani přiložená sluchátka nejsou nejhorší.
4/ Fotoaparát - Je pouze VGA 0.3 MPx, avšak s LED bleskem a některými nadstandardními funkcemi, např. rámečky nebo vyvážení bílé. Fotografie pořízené Herem bych zařadil spíše do kategorie "uspokojivé". Avšak pro nějakou tu momentku fotoaparát plně dostačuje.

Zdroj FOTOGRAFIE Z "HERA"

5/ FM rádio s RDS + diktafon
6/ E-Book - podporuje českou diakritiku při kódování UTF8.
7/ Zdraví - BMI aplikace, můžete si tak snadno spočítat svou ideální váhu.

BATERIE: Je typu Li-Ion o kapacitě 750 mAh. Na jedno nabití jsem vydržel 3-4 dny. Doba nabíjení je asi 2.5-3 hodiny.

OBSAH BALENÍ:

* Mivvy Dual Hero
* 1ks Baterie 750 mAh
* Nabíjecí zdroj + kabel(slouží i jako datový)
* Stereo Headset
* Uživatelský manuál
* Jako dárek najdete v balení jedno prázdné DVD značky Mivvy

VERDIKT: Za cenu 1499 Kč dostanete mobilní telefon s hezkým designem a příjemnými rozměry, který mě překvapil velmi dobrým zpracováním. Pokud nepotřebujete javu, tím pádem i "nadstandarní" aplikace a hledáte kvalitní telefon s podporou dual SIM tak neváhejte. Právě pro vás možná bude Mivvy Dual Hero to pravé.

PROBLÉMY: Jeden pro mě dost závažný problémek jsem při testování přece jen našel. Ke kontaktu neuložíte emailovou adresu, protože v řádce "email" nejde napsat "@". Řeším to tak, že místo "@" používám "0". Zřejmě se jedná o chybu FW.

Galerii obrázků mobilního telefonu MIVVY DUAL HERO  -  Z D E
Galerie obrázků pořízených mobilním telefonem Mivvy Dual Hero  -  Z D E


6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 tom tom | 1. července 2010 v 7:35 | Reagovat

O_O tak že to znamena že tam nemužu stahovat hry 8-O

2 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 2. července 2010 v 10:16 | Reagovat

Přesně tak, žádné JAVA hry, ani aplikace navíc nebudou :-(

3 Nový Nový | 7. července 2010 v 16:56 | Reagovat

Znacka mivvy je znama svym lajdackym zpracovanim a nedotazenym FW - az se mi nechce verit, ze by to zde bylo jinak. O_O

4 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 8. července 2010 v 15:43 | Reagovat

[3]: Zkoušel jste nějaký mobilní telefon z jejich portfólia? Z čeho tak usuzujete? Myslím, že zrovna recenze k Mivvy Dual Hero vyznívá více než kladně, tedy až na absenci technologie JAVA.

5 Leos Leos | 30. července 2010 v 8:56 | Reagovat

zdravím jsem čerstvým majitelem Hera... jen mne trochu vydal návod, dost věcí v něm je popsané velmi stručně a dost věci si musí najít sami, telefon byl při koupi přes českého prodejce na internetu ve španělštině, takže najít češtinu byl první oríšek, v návodu to chybí!!! jinak telefon  fajn až na to že třeba nevím jak dostat do seznamu přehrávače Mp3 skladby jež jsou na Flasch disku vloženém v mobilu, zkrátka tam chybí nějaké tlačítko nebo popis,,, hodil by se podrobnější návod alespoň na netu... :-?

6 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 30. července 2010 v 10:58 | Reagovat

Už.manuál má být samozřejmě v češtině. To je však věcí prodejce ne výrobce.

7 taz1976 taz1976 | E-mail | 18. srpna 2010 v 12:16 | Reagovat

Jedna otázka: ten facebook jsi tam dostal jak? Má tento mobil vestavěný web prohlížeč?

8 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 18. srpna 2010 v 18:23 | Reagovat

Je to FB ve wapovém prohlížeči. Nejlepší pro správnou funkčnost je dát v GOOGLE vyhledat facebook. Otevřít odkaz facebook.com a nezadávat přihlašovací údeje v okně, které se zobrazí, ale kliknout na odkaz problémy s přihlášením. Zobrazí se okýnka pro odeslání údajů v nezabezpečeném režimu. To je vše.
Doporučuji mít však k dispozici celou(téměř celou) interní paměť telefonu, jinak se na FB nedostaneš.

9 kala kala | 30. září 2010 v 19:43 | Reagovat

spis bych se chtela zeptat na pametovou kartu, chtela bych ji poridit havne kvuli kontaktum a zpravam.Chtela bych vedet, jestli se mi budou automaticky na kartu kontakty a zpravy ukladat nebo ne? Nevite jak to funguje?

10 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 1. října 2010 v 10:53 | Reagovat

Tyto "věci" se ukládají buď na SIM nebo do paměti telefonu, nikoli na pam.kartu.

11 anna anna | 23. října 2010 v 10:47 | Reagovat

zajímal by mě rozdíl mezi mivvy dual hero a mivvy dual hero II ? Děkuji

12 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 23. října 2010 v 12:03 | Reagovat

[11]: Neznám Mivvy Dual Hero II , pošlete mi odkaz. Mivvy takový telefon na trh ještě neuvedla. Pokračování měl pouze Mivvy Dual Slider, ten již ve dvojce existuje. Viz celé portfóloi modelů mivvy uvedených na CZ trh :
http://nd04.jxs.cz/431/412/88fa1c5221_70378588_o2.jpg

13 anna anna | 23. října 2010 v 22:26 | Reagovat

našla jsem ho na digitalrepublic.cz

14 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 24. října 2010 v 10:15 | Reagovat

Dám dotaz přímo na ředitele mivvy, uvidíme, co mi odpoví. V každém případě díky za info.

15 toxin toxin | E-mail | 20. listopadu 2010 v 12:25 | Reagovat

Dobrý deň.

Nikde som sa nedočítal či dany telefon ma WIFI

ďakujem za odpoveď

16 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 20. listopadu 2010 v 18:12 | Reagovat

[15]: Myslím, že z ceny MT je vše jasné? Ne

17 Tepesz Tepesz | E-mail | 13. prosince 2010 v 21:10 | Reagovat

Ještě jsem Hero nedostal -tím mne překvapí Ježich, ale otázky už mám také, absence a náhrada zavináče už byla řečena,
To, že návod k použití není podrobný-chybí informane k důležitým klavesám (např. k čemu slouží pravá stříbrná kl.označená notou?)není jen věcí prodejce. Ten poskytne jen to co výrobce dá oficiálně k dispozici; takové socialistické dodělej sám. Ale vedle zavináče se mi nějak nedaří vypnout reproduktory při zapojených sluchátkách (radio, přehrávač)tak aby šly pouze sluchátka a ne obojí součesně. Jak tedy na to Díky. :-|

18 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 15. prosince 2010 v 10:17 | Reagovat

[17]:
* "Nota" = MP3 přehrávač
* Reproduktory samozřejmě vypnout jdou je to v nastavení FM Rádia/MP3 přehrávače

19 Marek Marek | E-mail | 22. prosince 2010 v 15:41 | Reagovat

Kupil som si telefon mivvy dual hero z dovodu ze mam dve sim karty ,no po par tyzdnoch som uplne zhrozeny z tohot telefonu .A idem ho aj reklamovat ,pretoze stale nieco nefunguje ,raz to raz to ,raz nejde jedna karta raz druha,potom sa sam vypne ,potom nechce zapnut a tych problemov by som mohol napisat desiatky.Je to dost slabe prapracovanie telefon je uplne labilny,tlacidka displej su ako z makoveho kvetu,mam pocit ze keby mi padol na zem(co sa mi mimochodom u predchazdajuceho telefonu obcas stavalo )tak ho uz neposklada nikto.Fotak o nicom,hudba znie ako z plechovice chybaju mnohe veci ,stale to piska ,chrapci,vrga...a napisu ze telefon pre najnarocnejsich. Ja telefon vyuzivam iba na volania smsky obcas nejaka ta hudba,radio a foto ,ale poviem vam uz by som tento telefon nechcel ani zadarmo !!! odlozil som ho do krabice a radsej vyuzivat svoj stary nokiu 6300 ta je lepsia omnoho od tohoto smejdu ...p.s: NIKDY VIAC!

20 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 22. prosince 2010 v 17:56 | Reagovat

Nesdílím Váš názor. Hero mi už "pracuje" celý rok bez nejmenších zádrhelů (kromě těch posaných zde v recenzi)

21 laco laco | E-mail | 29. prosince 2010 v 19:08 | Reagovat

prosím, vás ako pripnem mivvy k počítaču  keď ho zapojím  k PC tak sa v počítači nič nezobrazí ako mám pokračovať ďakujem. O_O

22 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 30. prosince 2010 v 0:55 | Reagovat

[21]: Při připojení mobilního telefonu se Vám na displeji zobrazí nabídka jao "co" chcete k PC připojit. Vyberte jako velkokapacitní zařízení a potvrďte.

23 Danny Danny | 5. ledna 2011 v 18:41 | Reagovat

Tak budu taky budoucí majitel hera, uz jsem ho objednal, a az pak sem si precetl recenzi?.. jde vam ta hudba z te karty nebo ne?

24 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 6. ledna 2011 v 12:18 | Reagovat

[23]: Samozřejmě. Na pam.kartě si musíte vytvořit adresář "My Music" a do toho si hudbu nakopírovat. Podporuje je formát MP3.

Jen doufám, že jste si objednal HERO jedničku. Teď mám k dispozici HERO 2 a musím říct, že mé první dojmy jsou poněkud rozpačité :(

25 Bína Ant. Bína Ant. | E-mail | 9. ledna 2011 v 22:20 | Reagovat

Nevím,jak u telefonu Miwy Dual se nechá změnit zrychlená vytáčecí volba.to znamená podržením jednoho z čísel se vytáčí celý hovor.Potřebuji to změnit,nevím jak.Prosím vás poraďte mi.Jinak jsem s telefonem spokojen.Děkuji Bína.

26 karel karel | E-mail | 13. ledna 2011 v 14:34 | Reagovat

Právě jsem ho vyzvedl z reklamace.Důvod reklamace/nezobrazoval jména volajících pouze se objevilo číslo a totéž je i po reklamování/manuál je k ničemu.Co dělám špatně?Už si s tím nevím rady.Víte někdo co s tím?Dík

27 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 13. ledna 2011 v 23:47 | Reagovat

Předpokládám, že reklamace nebyla uznána. Všechna tel.čísla mějte uložená v mezinárodním formátu a mělo by být vše OK. POZOR na duplicity. Jediný známý problém je u T-Mobile.sk, tam to bůhví proč nefunguje, tady bych však hledal problém spíše na straně operátora.

28 Hádes Hádes | E-mail | 30. ledna 2011 v 10:16 | Reagovat

[26]:Môžem potvrdiť mám tento mobil a je to katasrófa. Neviem zrušiť Clir-ko neviete mi poradiť, ako sa to dá? Ešte veľa vody pretečie kým firma Miwi bude vyrábať normálne mobily.

29 Hádes Hádes | E-mail | 30. ledna 2011 v 10:20 | Reagovat

[1]:S tým telefónom dohromady nemôžeš robiť nič. Obchodné reťazce, ako Tesco, Ahold a podobne, ktoré pon´´ukajú tieto telefóny majú zakázané brať tieto telefóny na reklamácie, myslím na výmenu lebo vedia čo sú to za telefóny.

30 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 30. ledna 2011 v 10:49 | Reagovat

[29]: Co tu píšeš je absoulutní hloupost. Mivvy Dual Hero mám doma a používá ho žena asi 1rok zcela bez problémů, které jsou zde popisovány. Chce si to jen trošičku lámat hlavu s nastavením. Telefony Mivvy dostávám zapůjčeny k renzím dřív než ostatní a taktéž moderuji mivvy fórum (nejsem zaměstnanec firmy mivvy).
Add. CLIR, co si takhle přčíst toto :
http://cs.wikipedia.org/wiki/GSM_slu%C5%BEby

31 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 30. ledna 2011 v 10:52 | Reagovat

[29]: S reklamacemi to taktéž není pravda, zabrus na http://mivvy.eu/forum a možná se dozvíš víc.

32 Lenka Lenka | 20. února 2011 v 14:53 | Reagovat

Děkuji za radu ohledně zobrazování jmen těch co volají. Také jsme to řešili, proč se ukáže pouze číslo a jméno se nezobrazí. Po zadání formátu z 608888888 na 00420608888888 se jméno volajícího zobrazuje. :-)

33 Šárka Šárka | E-mail | 25. února 2011 v 19:51 | Reagovat

Nevíte někdo,jaké je zakladní heslo u tohoto telefonu u blutuča?Nemám bohužel manuál a chce ho to po mě.

34 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 25. února 2011 v 22:43 | Reagovat

[33]: Bluetooth žádné heslo nemá pro spárování s jiným přístrojem nebo PC klidně naklepejte 0000 a to stejné zadejte pro autentizaci i do druhého telefonu (až o to budete požádána).

35 Algiz Algiz | E-mail | 1. března 2011 v 18:50 | Reagovat

Dobry den poridila jsem si telefon mivvy dual hero II a mam problem nahravam pohadky do telefonu kvuli synovi jenze kdyz mam format mpeg4 jak pisou tak mi to bezi ale nejde zvuk tak jsem zkusila 3gp a to frci jenze video je pomale a zvuk jde napred :-(

36 J.Boy J.Boy | E-mail | Web | 1. března 2011 v 20:09 | Reagovat

Mivvy Dual Hero II není Mivvy Dual Hero. Ten tu najdete jinde. Přečtěte si tu recenzi a věřte, že v ní najdete i odpově´d na Váš dotaz.

37 Kaspi.ova@email.cz Kaspi.ova@email.cz | E-mail | 22. června 2011 v 19:42 | Reagovat

Základní - default - heslo je:
1122

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.